Kunst voor Loice

Bent u op zoek naar kunst voor een goed doel? Maak dan kennis met Kunst voor Loice! Klik hier en lees wie de kunstenaars achter dit project zijn en hoe u producten kunt bestellen.

Lees meer

Nieuws

Hier vind U de laatste informatie over Kunst voor Loice, Loice zelf en de politieke situatie in Zambia.Lees Meer

Loice Chipere

Loice Chipere, van oorsprong verpleegkundige, reist rond in Zambia om daar de verpleegkundigen te ondersteunen en bemoedigen.


Lees Meer

Kunstenaars
PDF Afdrukken E-mail

Machteld Verduijn: sieraden en sjaals van zijde

Al jaren ben ik bezig met het beschilderen van zijde. Een hobby, die ook mijn passie is geworden. Ik houd erg van sprekende en soms felle kleuren. Kleuren doen iets met me. Ze fascineren me. Iets wat ik niet kan  uitleggen.

De producten die ik maak, zijn sjaals van pongé-zijde en kettingen van zijden veters in combinatie met kralen. Het is leuk om mooie dingen te maken en te merken dat anderen blij zijn met hun aankopen.

Graag werk ik mee met kunst voor Loice, omdat Loice erop uit is het christen-zijn handen en voeten te geven. Ik ben zelf verpleegkundige geweest en daarom spreekt het me aan dat ze verpleegkundigen in Zambia bemoedigt en hen op Christus wijst.

Over het algemeen heb ik veel producten in voorraad, maar ik maak ook op bestelling. We kunnen dan samen de kleuren afspreken bij bijv. een kledingstuk.

Voor meer info/contact : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Harmen Holwerda: kunstkaarten

Iedereen mailt, belt, twittert. Niemand stuurt meer een kaartje!?

Niets is minder waar. Er gaat in blijde en droeve dagen niets boven een handgeschreven wens, op een met zorg uitgekozen kaartje, in een eigenhandig dicht gelikte envelop, persoonlijk op de bus gedaan en uiteindelijk bezorgd door de postbode.  Kijk dus op uw gemak rond op deze site en kies de kaarten van uw keuze. Natuur, beeldende kunst en kleurige kindertekeningen – dat zijn de drie hoofdcategorieën.

Welke kaarten u ook uitkiest, er is altijd sprake van een win-win-win-win-winsituatie: uzelf wint erbij (unieke kaarten rijker), maar ook de geadresseerden (getroffen door uw persoonlijke keus), ikzelf (ik kan mijn hobby’s uitleven: fotografie & beeldende kunst), mijn kinderen (opgetogen dat hun tekeningen een tweede leven krijgen) en Loice Chipere (die haar goede werk in Zambia kan voortzetten).

De dubbele kaarten zijn blanco aan de binnenzijde en kosten € 1,50 per stuk, € 6,- per vijf, € 10,- per tien en € 20,- per 25 stuks, exclusief verzendkosten.

Voor meer info/contact : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Harmen geeft ook workshops houtkunst maken. Klik Workshop voor meer informatie.


Hanneke den Boer: sieraden

Als van een sieraad de kleuren mooi zijn, de verhoudingen kloppen en er iets verrassends aan is, word ik daar echt blij van. Ook al zijn het niet mijn kleuren of is het niet mijn stijl, dan kan ik toch zien dat het mooi is en daarvan genieten.

Over het project ‘Kunst voor Loice’ ben ik enthousiast omdat het voor drie partijen een win-win situatie is. De kunstenaars hebben plezier in hun hobby, de kopers of workshopdeelnemers hebben plezier van hun aankoop en Loice heeft geld om haar auto te rijden.

Jaren geleden, toen ik in Zambia woonde, ben ik bevriend geraakt met Loice Chipere. Toen werkte zij nog als verpleegkundige. Ik merkte hoe goed zij mensen kon bemoedigen met haar liederen en haar preken. Inmiddels gebruikt zij deze gaven om verpleegkundigen te ondersteunen. Verpleegkundigen worden door de Aids-ramp driedubbel getroffen. In hun werk, in hun privé-omstandigheden en vaak ook in hun eigen gezondheid. Ik vind dat daar wereldwijd weinig aandacht voor is. Daarom ben ik heel blij met wat Loice en ZNCF voor hen doet en draag ik daar graag mijn steentje aan bij.

Ik vind het leuk om anderen te leren hun eigen ketting te ontwerpen en te maken.

Daarom geef ik ook Workshop Sieraden

Voor meer info/contact mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.


Polien Fijan: quilts

Voor kleurrijke wandversieringen en dekens voor op bed, bank of poppenbedje kunt u bij mij terecht. Ik maak graag verrassende combinaties van stoffen en patronen en werk ook in opdracht.

Werken met stof is een heerlijke bezigheid. Het blijft altijd een grote verrassing of de quilt die  je voor ogen hebt ook werkelijk gecreëerd kan worden. Stof en kleur hebben ieder hun specifieke eigenschappen. Soms gaat alles heel vloeiend en soepel, een andere keer ben je enorm aan het puzzelen  om alles op de  juiste plek te krijgen . Met name kleuren uitzoeken en uiteindelijk rangschikken tot een bepaalde harmonie vind ik buitengewoon boeiend . Ik werk met de machine en heel soms met de hand. Ook het quilten (doorstikken) doe ik op de machine. Alles wat ik maak is uniek. Er zijn geen 2 quilts hetzelfde.

Voor meer info/contact mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Fia Vermeeren: schilderijen en objecten

Hallo, Ik ben Fia Vermeeren en maak graag kleurrijke kunst.

Ik werk voornamelijk met acrylverf  op doek, maar ook in gemengde technieken zoals krijt en inkt, of linoleumsnedes. Beeldjes maak  ik van papier-maché. De onderwerpen zijn figuratief met een hang naar abstractie. De natuur of een mooie tekst geven me inspiratie. Ik werk ook in opdracht. Dus, zoek je een  origineel cadeautje voor een verjaardag, jubileum, geboorte of gewoon voor jezelf  boven de bank? Neem contact op en laat je idee een kunstwerk worden.

Zin om zelf creatief te zijn? Ik geef ook Workshops

Voor meer info/contact mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Marijke Algra: keramiek

Ik werk met fijne of grove chamotteklei in wit, bruin of zwart. In mijn kleioven bak ik het tot ongeveer 100 graden. Ik werk ook in opdracht. Voor de afwisseling schilder ik, met acrylverf in felle kleuren.

Voor meer info/contact mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

 

 

Ria Loenen: boekbinder

Bij mij te koop: handgemaakte boekjes in allerlei soorten en maten, opbergmappen, kladblokjes, adresboekjes en dergelijke. Ligt een boek uit de band? Ik repareer het graag voor u.

Voor meer info/contact mail naar :  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

 

 

Jacolien de Jong: bedrukt textiel

Ik verf en beschilder T-shirts of ander (katoenen) textiel op bestelling, voor kinderen en volwassenen. Bijvoorbeeld een T-shirt met naam en/of afbeelding en kleur naar keuze. Ik ontwerp graag een afbeelding voor u, maar u kunt ook zelf een idee of afbeelding aanleveren. Ook het T-shirt of eventueel ander textiel (bijvoorbeeld een jurkje of een kussensloop) kunt u zelf aanleveren.

Kortom, zoekt u naar een origineel (kraam)cadeautje op maat, dan bent u bij mij aan het goede adres. Kosten liggen tussen € 10,00- € 12,50. De opbrengst gaat geheel naar Loice Chipere. Voor één prijs dient u een drievoudig doel. Ik vind het leuk om op een creatieve manier iets te betekenen voor het werk van Loice. U maakt iemand blij met een uniek en bruikbaar cadeau en Loice is door uw bijdrage in staat om door het land te trekken en haar collega-verpleegkundigen te ondersteunen.

Voor meer info/contact mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Dietske van Winkelhoff-van Gurp: schilderijen .

Schilderen is mijn passie en ik probeer goed naar God te luisteren in wat ik schilder. Mijn thema’s hebben ook altijd met Hem te maken. De drijfveer achter mijn werk is een sterk verlangen om Gods liefde en kracht uit te beelden.

Thema’s zijn o.a. dat God met Zijn licht schijnt in gebrokenheid en duisternis en je zo genezing, verandering, nieuw leven, bescherming en veiligheid geeft.

Ik  werk voornamelijk met acryl en gemengde technieken, mijn werk is abstract of semi-abstract en vaak kleurrijk of juist heel ingehouden. Kenmerkend is dat ik graag materialen met symbolische betekenis gebruik in mijn werk.

Ik heb een creatieve opleiding gehad (HBO docent handenarbeid) en me daarna d.m.v. vele cursussen/opleidingen (Artibus/Gooise academie enz) verder bekwaamd. Ik ben nu bezig met de VO opleiding Kunstzinnig Counselen. Ik geef al jaren gebedspastoraat en wil dit met schilderen combineren. Ik doe mee omdat ik het werk van Loice erg belangrijk vind, we weten op deze manier dat het geld ook echt bij haar terecht komt.

Voor meer info/contact mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Website: www.dietskevanwinkelhoff.nl